zaterdag, 24. juni 2006 - 21:43

Motorrijders op weg naar de TT gaan onderuit

Assen

Vrijdagavond heeft een 31 - jarige motorrijder uit Oldenzaal een proces-verbaal gekregen. Op de parkeerplaats Smalhorst langs de A28 zag de politie de motorrijder in hoog tempo wegrijden bij een benzinepomp. Net voor de afrit naar de A28 zit er een kleine knik in de weg en door zijn snelheid kon de bestuurder van de motor de bocht niet meer halen en reed de berm in.

In zijn val nam de man een bermpaaltje mee. Lichamelijk mankeerde de man niets, maar zijn motor moest worden weggesleept.
De motorrijder kreeg een proces-verbaal op basis van artikel 5 van de wegenverkeerswet: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd�.

Tegen zeven uur vrijdagavond ging een Duitse motorrijdster onderuit. De vrouw kwam van de Europaweg en reed richting de N33 en zag te laat dat het verkeer voor haar afremde. Zij botste daarop tegen een andere motor aan, verloor haar evenwicht en reed vol in de flank van een personenauto. Deze auto stond tussen de middenberm ter hoogte van de N33 te wachten om de A28 op te rijden. De vrouw klaagde over haar been en bekken en is voor onderzoek naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht.
Provincie:
Tag(s):