dinsdag, 25. april 2006 - 20:07

Multi Culti Soccergame

In samenwerking met Sportservice Ede en Welstede organiseert de gemeente Ede op woensdag 3 mei de Multi Culti Soccergame. Een voetbalevenement voor jong en oud, waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Sportiviteit en respect staan op deze dag centraal. Maar er is meer!

De Multi Culti Soccergame is op de voetbalvelden van Blauw-Geel ’55 aan de Peppelensteeg in Ede. Het is een voetbal-toernooi voor jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Het evenement wordt officieel geopend door wethouder Simon van de Pol. Kees van Wonderen, oud-international en ex-Feyenoord-speler zal tijdens de finale fluiten en daarna de prijzen uitreiken.

Tijdens het toernooi spelen zestien teams van ieder zes spelers tegen elkaar. Het evenement gaat om respect voor elkaar, sportiviteit en je houden aan de spelregels, binnen én buiten het veld.

Naast het voetbaltoernooi worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er demonstraties van dans en sport, modeshows, een multi-culturele theetent en optredens van onder andere cabaretier Hassanova, muziek- en rapgroepen. Ook kan het publiek bij diverse kraampjes henna tattoos of haarvlechtjes laten maken of allerlei lekkere buitenlandse hapjes proeven.

Speciaal voor kleine kinderen zijn er springkussens, een hindernisbaan, een ballonnenwedstrijd en allerlei leuke andere kinderactiviteiten. Het programma begint om 12.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

De Multi Culti Soccergame is een van de activiteiten uit het project ‘Je normen hebben waarde’ van de gemeente Ede. Voor meer informatie, zie www.ede.nl/jenormenhebbenwaarde.
Provincie:
Tag(s):