maandag, 2. oktober 2006 - 18:03

Museum voor Overbodig Beleid

Zwole

Het Museum voor Overbodig Beleid verzamelt de pronkstukken van overbodig gemeentebeleid en stelt deze ten toon. Het Zwolse stadhuis is vanaf maandag 2 oktober het decor voor de reizende tentoonstelling. Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VNG-commissie Gemeentelijke Dienstverlening, was daar te gast en ging in gesprek over de gemeentelijke dienstverlening. De officiële opening van het museum werd verricht door wethouder Emmy Witbraad.

Het museum is onderdeel van het programma 'De Andere Overheid', waarbinnen aandacht wordt besteed aan betere dienstverlening en minder regels. In het museum hebben kunstenaars overbodige regels tot kunst verwerkt. Het is een reizend museum, dat nog tot 20 oktober in Zwolle te bezoeken is.

Het Museum voor Overbodig Beleid wordt aangevuld met kunstzinnige uitingen van medewerkers van de gemeente Zwolle, die hun eigen interpretatie van ´overbodige regelgeving´ in kunst hebben gevat.

Wethouder Emmy Witbraad bood Annemarie Jorritsma de Zwolse visie op dienstverlening aan. Die visie is onder meer gebaseerd op het advies dat de VNG-commissie Gemeentelijke Dienstverlening heeft gepresenteerd.

De opening van het museum viel samen met het Innovatiecafé van de gemeente. Innovatie is een speerpunt van de organisatie. Zo wordt jaarlijks een innovatieprijs uitgereikt aan een ambtenaar, werkgroep of afdeling, die innovatief aan de slag is geweest.

Het tijdelijke museum is te bezoeken in de hal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein in Zwolle.
Provincie:
Tag(s):