vrijdag, 3. november 2006 - 9:16

Museumn8 Amsterdam nieuwe stijl

Amsterdam

Zaterdag 4 november vindt de zevende Museumnacht Amsterdam (n8) plaats. Aan de succesformule is niets veranderd. 40 musea openen hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur en organiseren bijzondere activiteiten. Tijdens de n8 verwelkomen zij een nieuw en jong publiek.

www.n8.nl
De totaal vernieuwde website is het hele jaar door actueel: met het blog n8nieuws, dat nieuws bevat over tentoonstellingen en evenementen; informatie over de n8salons die drie keer per jaar plaatsvinden en een interactieve benadering van de n8 zelf.

De n8 van…
Kunstenaars, tijdschriften, muzikanten en andere betrokkenen maken hun eigen selectie uit het overweldigende programma-aanbod van de n8. Zo tippen zij hun achterban en werken ze als ambassadeurs van de n8. Er bestaat al een n8 van Glamcult, Reload en Blend; van Nachtburgemeester Chiel van Zelst, kunstenaar Amie Dicke en ontwerper Piet Parra. Ook willekeurige bezoekers van de site kunnen hun eigen selectie maken, publiceren op de site en uitprinten zodat zij met een persoonlijk programma in de hand de n8 in gaan.

Samenwerking met Amsterdamse clubs
De n8 gaat dit jaar voor de organisatie van de afterparty’s een samenwerking aan met clubs in de stad. Bezoekers van de Museumnacht kunnen de n8 afsluiten in één van de zes clubs die een n8-afterparty organiseren. Het tonen van een n8-passepartout geeft korting op de entreeprijs van 11, Bitterzoet, Melkweg, Odeon, Panama en Sugar Factory.

Opening en Activiteiten
De opening van de Museumnacht vindt plaats in het Amsterdams Historisch Museum. Wethouder van Economische Zaken Lodewijk Asscher opent de n8 officieel, gevolgd door een spectaculair optreden van Eboman. De n8 zelf staat weer bol van de bijzondere activiteiten. Bijvoorbeeld: Kamagurka treedt op in het Persmuseum, Femke Halsema en Mei-Li Vos debatteren in De Burcht, Electro Côco swingt in het Tropenmuseum en Jort Kelder vertelt over de rijkste Hollanders uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum.

Kaartverkoop
Een passe-partout voor de Museumnacht geeft toegang tot alle musea en is de hele nacht geldig. Met dit passe-partout kan ook gratis gebruik worden gemaakt van speciaal vervoer per museumboot en bussen én het geeft korting op de entreeprijs van de zes clubs die n8-afterparty´s organiseren. Bovendien is het passe-partout na de n8 geldig voor één extra museumbezoek t/m 31 dec. ’06. In de voorverkoop zijn passe-partouts à € 14,- verkrijgbaar bij: het Amsterdams Uitburo en de Amsterdamse VVV-kantoren (exclusief reserveringskosten), Rederij Lovers, Amsterdams Historisch Museum, Artis, Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Theatermuseum en Tropenmuseum.

Let op! Op de avond zelf is slechts een beperkt aantal passe-partouts a € 17,50 te verkrijgen, alleen bij de Ticketshop van het Amsterdams Uitburo (tot 23.00 uur) en de vestiging van de VVV op perron 2 van Centraal Station (tot 22.00 uur). Er worden op de avond zelf dus geen passe-partouts verkocht bij de deelnemende musea!

Deelnemende musea en instellingen
Allard Pierson Museum, Amsterdams Historisch Museum, Anne Frank Huis, De Appel, ARCAM, Artis Aquarium, Artis Dierentuin, Artis Geologisch Museum, Artis Planetarium, Artis Vlinderpaviljoen, Bijbels Museum, De Burcht, EnergeticA Museum, Filmmuseum, FOAM_Fotografiemuseum Amsterdam, Van Gogh Museum, Hermitage Amsterdam, De Hortus Amsterdam, Huis Marseille, Joods Historisch Museum, Museum Van Loon, Mediamatic, Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/TBA, NEMO Science Center, De Nieuwe Kerk, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, De Oude Kerk, Persmuseum, Pianola Museum, Portugees-Israëlietische Synagoge (gastinstelling), Museum Het Rembrandthuis, Rijksmuseum, Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Stedelijk Museum CS, Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Theatermuseum, Tropenmuseum, Verzetsmuseum, Waag Society, Museum Willet-Holthuysen
.
Provincie:
Tag(s):