zaterdag, 8. april 2006 - 16:08

Muziek-manifestatie bij NedCar

Born

Op een winderig voorterrein bij NedCar in Born vond zaterdag vanaf 11.00 uur een muziekmanifestatie plaats voor de werknemers en hun families. Het initiatief voor deze bijeenkomst kwam van een werknemer van de autofabriek, die momenteel in zwaar weer verkeert.

Met optredens van lokale Limburgse artiesten, waaronder Frans Theunisz en enkele vakbondspersonen, werden de werknemers van NedCar en hun families een hart onder de riem gestoken. De bedoeling van de manifestatie was om de solidariteit onder de werknemers te vergroten. Er was erwtensoep en koffie om de koude wind te trotseren op het open parkeerterrein.

Enkele honderden betrokkenen waren op het ‘festival’ afgekomen, maar waarschijnlijk hebben toch veel direct betrokkenen verstek laten gaan. Aanstaande maandag is er namelijk weer een grote bijeenkomst voor alle werknemers bij NedCar. De manifestatie zal plaatsvinden tijdens de ploegwissel op het parkeerterrein van de Limburgse autofabriek.

De werknemers van NedCar verkeren in grote onzekerheid sinds recent bekend werd dat DaimlerChrysler zijn productie van de Smart gaat stoppen. Hierdoor wordt een productieploeg (1000 man) overbodig. Ook is er nog onduidelijkheid of Mitsubishi ook na 2010 zijn voertuigen in Born blijft fabriceren.
Provincie:
Tag(s):