dinsdag, 20. juni 2006 - 8:41

Muziekevenement Jong Zeeuws Talent

Goes

Op vrijdag 23 juni organiseren de vier Zeeuwse Soroptimist-clubs (De Bevelanden, Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zeeuwsch-Vlaanderen) samen met de Zeeuwse Muziekschool een muziekevenement voor Jong Zeeuws Talent. Belangrijk onderdeel van deze avond is een wedstrijd voor leerlingen van de Muziekschool.

Het muziekevenement begint om 19.30 uur en vindt plaats in theater de Mythe, Bleekveld 1 in Goes. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de stichting Blijf van m’n lijf Zeeland.

Leerlingen van de Zeeuwse muziekschool die op een hoog niveau spelen, zijn door de verschillende vestigingen van de muziekschool voorgedragen voor deze wedstrijd. Vier van hen hebben zich na voorrondes geplaatst om tijdens het muziekevenement te strijden om de Soroptimistenbeurs ter waarde van 450 euro.

De optredens van de finalisten worden muzikaal omlijst door onder meer uitvoeringen van strijkers, een hoornensemble, een harpensemble, een big brassband, een kindertienerkoor en bovendien: een idols-optreden. Al met al ruim honderd muzikanten die het beste van zich laten horen.

De jury wordt gevormd door Danny Vera (afkomstig uit Middelburg en in 2004 genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Beste nieuwe artiest nationaal’), René de Jong, Ellengard Jense en Trudy Gunst.

De presentatie van het evenement is in handen van actrice-presentatrice Escha Tanihatu. Escha is bekend van onder andere de populaire jongerensoap Hotnews.nl en Alex FM. Momenteel is Escha te zien bij Maximaal TV.

De stichting Blijf van m’n Lijf Zeeland biedt hulp en opvang aan vrouwen en kinderen die mishandeld zijn of met mishandeling bedreigd worden. Begin dit jaar ontvingen de Zeeuwse Blijf van m’n Lijfhuizen al ongeveer 40 kerstpakketten na een inzamelactie van de vier Zeeuwse Soroptimistclubs.

Soroptimistclubs zijn serviceclubs voor vrouwen die actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen ondersteunen. Soroptimisten streven naar mensenrechten voor iedereen en in het bijzonder naar verbetering van de rechten van vrouw en kind.

Verspreid over de gehele provincie is de Zeeuwse Muziekschool het adres om muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarbij zijn alle genres mogelijk: van oude muziek, barok en klassiek tot avantgarde, pop en jazz.
Provincie:
Tag(s):