maandag, 12. juni 2006 - 21:34

Mysterieuze zwarte roetregen in Delfzijl

Delfzijl

Maandagmiddag daalde er uit de lucht van Delfzijl een regen van zwarte deeltjes neer. Met deze mysterieuze regen ging een penetrante lucht gepaard. De zwarte deeltjes bleek een combinatie zijn van zand en coaks te zijn. Door een storing in een productieproces bij een bedrijf aan de Kloosterlaan, kwam er een hoeveelheid van die zwarte deeltjes vrij.

Volgens dhr. Kuster, directeur van het bedrijf, is er bij het productieproces, waarbij het zand en de coaks verhit worden in een oven, iets mis gegaan. Dit gebeurd volgens Kuster wel vaker, alleen stond nu de wind erg ongelukkig richting Delfzijl en Appingedam. Bij de politie en de milieudienst van de provincie Groningen waren enkele klachten binnen gekomen over de zwarte deeltjes en de penetrante lucht.

Dhr. Kuster geeft aan het zeer vervelend te vinden voor
de inwoners van Delfzijl en Appingedam. ' De deeltjes die zijn neergedaald zijn volkomen onschadelijk voor de volksgezondheid. Tevens zijn wij bezig om uit te zoeken hoe wij deze situatie in de toekomst tot een minimum kunnen beperken' aldus Kuster.
Provincie:
Tag(s):