dinsdag, 26. december 2006 - 20:20

N3 deels afgesloten door zoutzuur lekkende tankauto

Dordrecht

Een lekkende tankauto heeft ervoor gezorgd dat op dinsdag 26 december het westelijk deel van de N3 vanaf de afrit van de A15 naar de oprit naar de A16 afgesloten moest worden. De tankauto had zoutzuur ingeladen bij Dupont aan de Baanhoekweg en morste door nog onbekende oorzaak een deel van deze vloeibare lading op de Merwedestraat bij de oprit naar de N3, op de N3 ter hoogte van de afslag Werkendam en op de N3 bij de oprit naar de A16 richting Breda.

Een onbekend gebleven weggebruiker zag het goedje op de Merwedestraat liggen en belde rond 12.45 uur 112. Vrij snel daarna werd duidelijk dat het zuur ook op twee locaties op de N3 terecht was gekomen. Direct werd de brandweer ter plaatse gestuurd voor onderzoek en metingen. Daaruit bleek dat er geen gevaar voor omwonenden was. Wel werden de bewoners van de nabijgelegen Beinemastraat uit voorzorg geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

De brandweer is een paar uur bezig geweest het zoutzuur zó met water te verdunnen dat het zonder gevaar voor het milieu in het riool kon wegstromen. Rond 16.00 uur kon de situatie op aangegeven van de brandweer weer voor veilig worden verklaard en werden de N3 en alle toegangswegen naar de N3 gefaseerd vrijgegeven. De tankautochauffeur werd in Antwerpen getraceerd. De Politie Zuid-Holland-Zuid gaat hem op korte termijn spreken.
Provincie:
Tag(s):