zondag, 12. november 2006 - 15:05

Na één dag vrij opnieuw achter de tralies

Emmen/Hoogeveen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag heel wat te stellen gehad met een 30 - jarige man uit Ter Apel. De automobilist negeerde op de Rondweg in Emmen een stopteken van de politie. Hierop werd de achtervolging ingezet die ging via Erm, Ooosterhesselen en Noordscheschut naar Hoogeveen. Tijdens de achtervolging werden op de 80 km-wegen snelheden van 140km/uur gehaald.

In Hoogeveen stopte de man aan de Dr. van de Veldestraat waar hij kon worden aangehouden. Nadat de man in de politieauto was gezet trapte hij de achterruit uit de surveillance auto. Ook beledigde de man de agenten en gedroeg hij zich zeer agressief tijdens het verhoor. De man verklaarde een dag eerder net vrij te zijn gekomen uit het Huis van Bewaring na het uitzitten van zijn straf. De man had een alcoholpromillage van 1.

Terwijl agenten bij de auto stonden te wachten op een bergingsbedrijf gedroeg een bewoner van de van de Veldestraat zich agressief tegenover de politie. Ook bedreigde hij hen en belemmerde hij hen bij hun werkzaamheden. Deze 34-jarige man werd ook aangehouden.

In zijn woning troffen agenten een zogenaamde pompbuks aan die in beslag werd genomen. De man verklaarde de volgende dag dat hij zich niets meer kon herinneren en onder invloed van alcohol verkeerde.
Provincie:
Tag(s):