vrijdag, 17. maart 2006 - 22:42

NAC Breda verspeelt overwinning

In de strijd tegen de nacompetitie heeft NAC Breda twee punten verspeelt. Ondanks een veldoverwicht en een man meer in de het laatste half uur. Het werd thuis tegen Vitesse 2-2.

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege de dood van dochter Anouk van voormalig NAC speler Alfred Schreuder. Van de zo kalme stilte was na 60 seconden niets meer over. De thuisploeg startte furieus en vol op de aanval.

Kansen leverde het niet op, een treffer wel! Echter tot verbazing van alles en iedereen aan de andere kant. Swerts stoomde aan de rechterkant op en gaf een lage voorzet. Junker stapt over de bal en Knopper tikt de bal bij de tweede paal in een leeg goal.

Lang kon Vitesse niet genieten, zeven minuten later was het alweer 1-1. Dingsdag verspeelt de bal aan Leonardo. De Braziliaan schiet na een één-twee met Vonlanten de bal via Wapenaar in het doel. Beide doelpunten waren dan ook wel direct de hoogtepunten van een slechte eerste helft.

NAC Breda begon de tweede helft zoals de eerste en had binnen twee minuten succes. Sno krijgt een diepe bal aan de rechter kant en speelt Diba aan. De invaller krijgt de bal niet onder controle maar deze eindigt wel bij Mendes Da Silva. Zijn hakje op Leonardo was genoeg om de Braziliaan vrij voor Wapenaar te zetten. Zijn schot van dichtbij was onhoudbaar voor de Vitesse doelman.

Na een goed uur werd Dingsdag met rood van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Slot onderuit haalde. NAC Breda kreeg hierna alle ruimte om te voetballen en de score uit te bouwen. Doelman Wapenaar voorkwam diverse malen erger. Diezelfde Wapenaar verloor diep in blessuretijd een kopduel van Slot in het strafschopgebied van NAC. Slot raakte de bal ook niet goed en het was Van der Schaaf die in het doelgebied hoger sprong dan doelman Schollen. Met het hoofd scoorde Van der Schaaf de gelijkmaker.
Categorie:
Tag(s):