donderdag, 9. februari 2006 - 9:16

NAC drukt ADO verder in zorgen

NAC heeft uitstekende zaken gedaan in de degradatiestrijd. het won in het Zuiderpark van directe concurrent ADO Den Haag met cijfers die er niet om liegen, 0-3.

Door die overwinning liep de voorsprong van Bredanaars ten opzichte van de ploeg van Frans Adelaar op tot zes punten. Het eerste half uur speelde NAC de thuisploeg bij vlagen helemaal vande mat. ADO mocht gezien de legio kansen voor de gasten dan ook blij zijn dat het met een 0-1 stand de rust bereikte. Het doelpunt was een treffer van Diba na tien minuten spelen.

Meteen na rust gooide Van Gessel het duel op slot. Zijn treffer betekende de nekslag voor het povere ADO, dat met opportunistisch spel toch nog iets van de avond probeerde te maken. Het raffinement ontbrak echter totaal, waardoor de ploeg van Cees Lok via een messcherpe counter ook nog naar 0-3 uit kon lopen dankzij invaller Leonardo.