donderdag, 13. april 2006 - 10:48

NAC op drempel van play-offs

NAC Breda moet zich serieus zorgen gaan maken. De Bredanaren verloren vanavond met 4-2 van Heracles Almelo en zakten daarmee naar de zestiende plaats op de ranglijst.

NAC begon goed aan de wedstrijd. Sander van Gessel brak door op links en gaf scherp voor op de instormende Leonardo. De kleine Braziliaan schoof de bal onder keeper Brian van Loo door en schoot zijn team op voorsprong.

De bezoekers kwamen na een half uur zelfs op 0-2. Linksback Ronnie Stam stak het middenveld over en schoot van ongeveer 40 meter op doel. Van Loo werd compleet verrast door het snoeiharde schot. Gert Jan Tamerus bracht op slag van rust Heracles op 1-2 uit een schitterende vrije trap.

Na rust was het alleen nog maar Heracles dat de klok sloeg. Hirayama bracht beide ploegen op gelijke hoogte en in de slotfase waren het Stefaan Tanghe en Marc Höcher die de 4-2 eindstand op de borden zetten.

Door de nederlaag passeren Sparta en ADO Den Haag de ploeg van Cees Lok op de ranglijst. NAC moet aanstaande zondag winnen van PSV om zeker te zijn van lijfsbehoud. Bij een gelijkspel tegen de landskampioen zijn de Brabanders afhankelijk van de stand bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta.