zondag, 10. december 2006 - 21:26

Nacht van de nacht voor de blinden

Gieten

Tijdens de landelijke de “Nacht van de Nacht� op 28 oktober jl. is er bij het Boomkroonpad in de boswachterij Gieten-Borger de manifestatie “Dichters in het maanlicht� georganiseerd.
Noordelijke prominenten hebben geheel kosteloos gedichten en verzen ten gehore gebracht. Dit gebeurde ’s avonds in het donker op en rond het Boomkroonpad.

Zo’n honderd bezoekers hebben hiervan kunnen genieten. Vooral het nachtschilderij van kunstenares Maya Wildevuur, gemaakt bij het kampvuur, trok veel bekijks. Tijdens de manifestatie zijn er opnamen gemaakt ten behoeve van een nieuw programma van RTV. Drenthe, “de nieuwe nacht�, dat nu wordt uitgezonden.

Deze manifestatie was gratis toegankelijk. De bezoekers werd echter gevraagd een vrijwillige bijdrage te geven ten behoeve van de visueel gehandicapten. Het totale bedrag is uiteindelijk € 250, = geworden. Dit bedrag zal op woensdag 13 december op een ludieke manier aan de zorgmanager van Hendrik Kok Mw. Karin Sulmann worden overhandigd. Deze € 250, = zal gebruikt worden voor verschillende activiteiten ten behoeve van de visueel gehandicapte bewoners.
Provincie:
Tag(s):