zaterdag, 3. juni 2006 - 19:25

Nacht van het Zuiden 2006

Eindhoven

Het COS Oost Brabant houdt in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni 2006 een spectaculaire nachtwandeling vanuit Eindhoven, langs rivier de Dommel richting Waalre en Riethoven.

Het hoofdthema van de tocht is ontmoeting met de cultuur, de mensen en de vraagstukken uit het ‘Zuiden’. Bij het startpunt presenteert een aantal migrantenorganisaties zich aan de deelenemers, met projecten maar ook met geuren, kleuren, smaken en muziek uit hun land van herkomst.

Tijdens de wandeling komt u de kleurrijke culturen steeds weer tegen. De nachtwandeling is dus niet alleen een sportieve uitdaging maarbiedt ook diverse informatieve en culturele activiteiten rondom het thema “Internationale Samenwerking�.

Het startschot voor deze wandeling wordt gegeven om middernacht bij het startpunt (Scoutinggebouw Angelo Roncalli, Locatellistraat 1, te Eindhoven).

De wandelaars kunnen kiezen uit een kortere route van 15 kilometer en een langere route van ongeveer 25 kilometer. Bij de kortere variant komt u niet uit bij het beginpunt maar wordt u met bussen naar het beginpunt van de route gebracht.

De lange route komt uit bij het beginpunt. In de route zijn twee stops ingebouwd, waar leuke activiteiten plaatsvinden, men iets kan eten en drinken en waar toiletten en EHBO aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):