woensdag, 13. september 2006 - 13:27

Nacht wachten op pardon

Utrecht

Op 14 september vindt de landelijke 'Nacht van de Vervanging' plaats. Tijdens deze nacht geven bekende Nederlanders voor één nacht onderdak aan vluchtelingen, die al lang in Nederland zijn en vallen onder de groep van '26.000'. Zij pleiten daarmee voor een Pardon voor deze groep. Ook een aantal bekende Utrechters biedt een vluchteling onderdak, waaronder de wethouders Cees Van Eijk en Robert Giesberts.

Veel Utrechters trekken zich het lot van vluchtelingen aan. Zij zijn actief in de hulpverlening, hetzij als medewerker, hetzij als vrijwilliger. De gemeente investeert in noodopvang, in het ex-AMA-project en in het project STIL (hulpverlening voor mensen zonder verblijfsvergunning). De weigering van de gemeente om asielzoekers zonder perspectief uit het Asielzoekers centrum te zetten, heeft velen in de opvang gehouden.

De nacht van de Vervanging start om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd van Utrechters en hun gasten in de Wijkplaats aan de Johan Camphuijsstraat 101. Er is onder andere ook een tentoonstelling van schilderijen en foto's, gemaakt door vluchtelingen die nu in Utrecht verblijven. De maaltijd word gevolgd door een avondprogramma met sprekers en muziek. Naast de wethouders, zijn ook bekende Utrechters als Vincent Bijlo en Kees Wennekendonk aanwezig.

Op vrijdagochtend is er om 8.00 uur een afsluitend ontbijt in het Stadhuis, waar deelnemers worden ontvangen door loco-burgemeester Harm Janssen.
Provincie:
Tag(s):