vrijdag, 28. juli 2006 - 8:35

Namen vrijgegeven van de verongelukte militairen

Den Haag

Luitenant-kolonel mr. Jan van Twist (47 jaar) van de Koninklijke Luchtmacht en sergeant Bart van Boxtel (29 jaar) van de Koninklijke Landmacht zijn de twee Nederlandse militairen die gisteren om het leven kwamen bij het helikopterongeval in Afghanistan.

Luitenant-kolonel Van Twist trad in 1976 bij de Koninklijke Marechaussee in dienst. In oktober 1994 stapte hij over naar de Koninklijke Luchtmacht als militair jurist. Tijdens zijn carrière werkte hij in diverse juridische functies, onder andere als contractmanager. Sinds februari 2005 was Twist Hoofd Sectie Operationeel Recht bij de Stafgroep Juridische Zaken van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds mei was hij als legal advisor voor de contingentscommandant in Kaboel uitgezonden naar Afghanistan. Luitenant-kolonel Van Twist laat een vrouw en twee kinderen achter.

Sergeant Van Boxtel was eveneens uitgezonden naar het Afghaanse Kaboel om het Nederlandse contingentscommando te ondersteunen. Van Boxtel kwam van het 11 Luchtmobiele Bataljon van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen
Provincie:
Tag(s):