dinsdag, 21. februari 2006 - 11:54

Namens Zeeland bij congres 'Tsjernobyl'

Commissaris van de Koningin de heer W.T. van Gelder neemt van 2 tot en met 4 maart deel aan het congres ‘Tsjernobyl, 20 jaar later. Lokale en regionale autoriteiten met rampen geconfronteerd.’ Van Gelder doet dit op verzoek van de Raad van Europa en het Comité van de Regio’s. Het congres vindt plaats in Slavutych in Oekraïne.

Verschillende sprekers gaan in op een aantal onderwerpen dat ook voor Zeeland interessant is. Zo komt de huidige situatie rond veiligheid van nucleaire instellingen aan bod en de rol van lokale en regionale autoriteiten bij risicomanagement.

Tevens wordt stilgestaan bij de problemen die zich kort na de ramp met de kernreactor voordeden en de gevolgen die 20 jaar later nog steeds merkbaar zijn. Hierbij is aandacht voor de radiologische effecten op de gezondheid en de sociaal-economische gevolgen. Op de laatste dag brengen de deelnemers een bezoek aan de kerncentrale van Tsjernobyl.

Het congres is een initiatief van het Congres van Lokale en Regionale Autoriteiten van de Raad van Europa. Deze Europese organisatie stimuleert democratiseringsprocessen en grensoverschrijdende samenwerking op lokaal en regionaal niveau.
Provincie:
Tag(s):