dinsdag, 10. oktober 2006 - 11:22

Nascholing huisartsen voor mogelijke grieppandemie

Utrecht

Goed voorbereid zijn op een mogelijke grieppandemie. Dat is het doel van de nascholingscursus voor alle Utrechtse huisartsen en ondersteunende medewerkers. Tijdens een sessie in de avonduren worden zij bijgespijkerd over hun rol bij een mogelijke grieppandemie. Als zo’n pandemie in Utrecht uitbreekt, dan weten huisartsen daarmee om te gaan. De gemeente bereidt zich serieus voor op mogelijke calamiteiten; een grieppandemie is daar één van.

Niet alleen in Utrecht vinden nascholingsbijeenkomsten plaats, ook andere gemeenten binnen en buiten onze provincie organiseren bijeenkomsten met hetzelfde programma. In totaal zijn er zestien sessies in de provincie Utrecht. De nascholing is een initiatief van de federatie WDH Midden Nederland (Werkgroepen Deskundigheidsbevordering Huisartsen), de Geneeskundige Hulp bij ongevallen en Rampen (GHOR) en de drie GGD’en in de regio Utrecht.

Nascholingsbijeenkomsten in de stad Utrecht zijn op 10 oktober en 9 november. Wethouder Volksgezondheid Rinda den Besten verzorgt de opening van de bijeenkomst op 10 oktober. Huisartsen kunnen zich voor één van de bijeenkomsten opgeven. In 2007 volgt een tweede nascholing met het onderwerp ‘Algemene aspecten van rampenbestrijding’.
Provincie:
Tag(s):