zondag, 19. februari 2006 - 20:30

Nationaal Songfestival 2006 in HMH

Amsterdam

Drie artiesten, negen songs, drie mini-concerten, één superfinale en een nieuwe locatie. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het Nationaal Songfestival 2006. Dit festival vindt plaats op zondag 12 maart 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Paul de Leeuw zorgt voor de presentatie van het Songfestival. De winnaar vertegenwoordigt Nederland in mei 2006 op het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene.

De NOS zendt het festival live uit via Nederland 2. Het NSF-nieuwe stijl concentreert zich op één avond, 12 maart 2006. Voor het festival heeft de NOS drie artiesten geselecteerd: de pop-rock-formatie Behave, zangeres en Idols-finaliste Maud en het meidentrio Treble.

In een miniconcert brengen de drie artiesten ieder drie nummers ten gehore. Twee daarvan hebben ze zelf ingebracht, het derde komt uit de vrije inschrijving. Van iedere artiest wordt vervolgens één nummer gekozen dat doorgaat naar een superfinale. Die vindt meteen na de miniconcerten plaats. Uit de superfinale komt het winnende nummer.

Welke liedjes naar de superfinale gaan en welk nummer uiteindelijk wint, wordt bepaald door een vakjury en een publieksjury. De vakjury, die bestaat uit tien stemgerechtigde leden, kiest de drie liedjes die naar de superfinale gaan. De publieksjury kiest vervolgens de uiteindelijke winnaar.
Provincie:
Tag(s):