donderdag, 29. juni 2006 - 8:37

Nationale Recherche onderschept 320 kilo cocaïne

Rotterdam

Een internationale samenwerking tussen de politie en justitie in Costa Rica en Duitsland heeft er toe geleid dat de Nationale Recherche 320 kilo cocaïne heeft kunnen onder-scheppen. De cocaïne is aangetroffen bij controle van een partij van 276 planten. De drugs was per kilo verpakt in plastic en was verstopt in de potten. Nadat de politie de drug uit de potten had gehaald, werden de planten begin deze week afgeleverd op een bedrijventerrein in Amstelveen.

Hierbij zijn drie verdachten aangehouden en is bij doorzoeking van hun woningen beslag gelegd op administratie en gsm telefoons. Het in beslaggenomen materiaal wordt onderzocht op bewijsmateriaal voor het drugstransport. Het drugstransport komt vermoedelijk uit Colombia en is via Panama en Costa Rica naar de Rotterdamse haven verscheept.

In verband met deze zaak zijn in Costa Rica vijf verdachten aangehouden. In Duitsland is een 43-jarige Nederlander aangehouden van wie wordt vermoed dat ook hij is betrokken bij de invoer van de cocaïne.

De in Nederland aangehouden verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):