woensdag, 27. september 2006 - 9:46

Natuur Opschoondag op de Edese Heide

Ede

Op vrijdag 29 september wordt in de gemeente Ede de Natuur Opschoondag georganiseerd. 350 Edese basisschoolleerlingen gaan op de Edese Heide zwerfafval opruimen en opslag van struiken en jonge boompjes verwijderen. Dit evenement is een onderdeel van de Ede Zomerschoon-campagne uit het programma ‘Je normen hebben waarde’ van de gemeente Ede.

In de maanden april tot en met september wordt de gemeente Ede ‘zomerschoon’ gemaakt. Inwoners van wijken en buitendorpen in Ede gaan aan de slag met het opknappen van hun woonomgeving. Samen met de gemeente worden minder fraaie plekjes in de wijk of omgeving opgeknapt, door zwerfvuil op te ruimen, speeltoestellen te repareren, onkruid te verwijderen en struiken te snoeien.

Met de Natuur Opschoondag willen de deelnemende scholen bijdragen aan het in stand houden van bijzondere en waardevolle gebieden in Ede en omgeving. Gebieden, met natuur-, landschappelijke- en cultuurhistorische waarden. Gebieden, die niet alleen van grote betekenis zijn voor allerlei planten en dieren, maar ook voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, ruiters en allerlei andere gebruikers. Met de Natuur Opschoondag wordt iets terug gedaan voor de natuur en het landschap.

De Natuur Opschoondag is een gezamenlijk initiatief van Regio VVV Veluwe-Vallei, defensie (Dienst Vastgoed), Permar Groenvoorziening en de gemeente Ede.
Provincie:
Tag(s):