maandag, 20. maart 2006 - 14:46

Natuurbeschermingsavond in Middelburg

Middelburg

Op 22 maart vindt de jaarlijkse natuurbeschermingsavond in de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg plaats. Bestuurders, bewoners en belangenbehartigers zijn uitgenodigd om in debat te gaan over het veranderende landschap van Zeeland. Het debat is een poging verschillende visies te bundelen tot een krachtige aanpak voor de toekomst

Zeeland is in de loop van de jaren op de schop gegaan. En dat zal altijd zo blijven. Het zijn mensenhanden die de provincie hebben vormgegeven. Door in te grijpen of afstand te houden. De ontpoldering en de industrialisatie, de ontwikkeling van bedrijventerreinen of de groeiende recreatiebranche. Ze hebben grote invloed op het landschap. Soms verjagen ze het aloude karakter van de Zeeuwse provincie.

De zoektocht naar een juiste balans tussen natuur, cultuurhistorie en ruimtelijke ontwikkeling is een zaak van iedereen: bestuurders, bewoners en uiteenlopende belangenbehartigers. Organisator Staatsbosbeheer wil graag een breed debat over het veranderende landschap. Wie mee wil praten, is vanaf 19.30 uur van harte welkom.
Provincie:
Tag(s):