dinsdag, 15. augustus 2006 - 10:36

Navigatieapparatuur geliefd

Leeuwarden

De politie doet een onderzoek naar autoinbraken waarbij alleen navigatieapparatuur wordt weggenomen. Vanaf maart van dit jaar zijn er bij de politie in Friesland al 90 aangiftes bij binnengekomen.

Vermoedelijk is een tot nu toe nog onbekende dader voor een groot deel van deze inbraken verantwoordelijk. Het gaat hier om een man die langs auto’s fietst die vlak buiten het centrum van de stad zijn geparkeerd. Als hij in de auto's een navigatiesysteem voor het grijpen ziet, komt hij terug en slaat dan meestal aan de bijrijderzijde, een ruit in met een zogenaamde lifehammer. Zonder van zijn fiets te stappen grijpt hij dan de navigatieapparatuur en fietst weg. Zijn buit bestaat alleen maar uit die navigatieapparatuur, terwijl er vaak ook nog andere waardevolle zaken voor het grijpen lagen.

Het signalement van deze man luidt:
blanke man van tussen 20 en 25 jaar, ongeveer 1.92 m lang, opvallend krachtig postuur, niet dik, pokdalig gelaat en kort licht blond, glad achterovergekamd haar.

De politie vraagt de medewerking van het publiek en zoekt getuigen, die nog niet eerder hierover met de politie hebben gesproken. Tevens is de politie op zoek naar mensen die denken te weten of vermoeden wie wellicht de dader is van deze serie inbraken. Deze personen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 van de politie Fryslân of via Misdaad Anoniem 0800-7000
Provincie:
Tag(s):