zondag, 3. december 2006 - 12:34

NEC beste van de slechtste

In een slechte wedstrijd deed NEC één ding beter dan ADO Den Haag en dat was scoren. Niedzielan vond het net op slag van rust en Snoyl bepaalde de eindstand op 2-0 voor de gasten uit Nijmegen.

In het Zuiderpark hoopte ADO de goede lijn van vorige week door te kunnen trekken tegen NEC. Onder leiding van de interim-coach Lex Schoenmaker werd er immers bij FC Groningen met 5-2 gewonnen. Het duel in de Residentiestad ging gelijk op en beide ploegen leken doelpuntloos de catacomben van het stadion in te keren. Vlak voor het rustsignaal dompelde Niedzielan echter alles wat ADO een warm hart toedraagt in rouw. Op aangeven van Holman tekende de Pool voor de 1-0.

De gezapige lijn van de eerste 45 minuten werd in de tweede helft voortgezet. Toch was het NEC dat weer wist te scoren. Snoyl kon na een kleine 65 minuten via het middenveld zomaar doorstoten en uithalen: 2-0. ADO kreeg in de resterende tijd nog wel enkele kansjes, maar een voortzetting van het gewenste schokeffect bleef zaterdagavond uit.