zondag, 16. april 2006 - 21:54

NEC krijgt in voorlaatste minuut nog deksel op neus

NEC leek op de goede weg, maar een minuut voor tijd maakte een kopbal van Remco van der Schaaf aan alle Nijmeegse illusies een einde. Het werd 1-1.

Doordat een minuut eerder FC Twente tegen FC Groningen ook op gelijke hoogte was gekomen, viel NEC weer terug naar plaats 10 en dat betekent play-offs om een Intertoto-ticket. De streekderby tegen Vitesse was spannend, maar niet goed.

Opvallend viel er geen enkele gele kaart, maar was er wel voortdurend sprake van hectiek. Zo liep Remco van der Schaaf al snel een open hoofdwond op na een botsing in een luchtduel met Romano Denneboom, maar volbracht hij de wedstrijd toch. In de 17e minuut had Van der Schaaf toen al een kopbal op de kruising zien eindigen.

NEC kon eigenlijk weinig inbrengen, maar kwam in de 42e minuut toch op voorsprong. Denneboom ontsnapte aan de Arnhemse defensie en werd binnen het strafschopgebied bij het shirt gepakt door Richard Knopper. Tininho schoot vanaf elf meter raak: 0-1.

Na rust moest Vitesse komen en dat deed het ook. Keeper Gabor Babos stond enkele keren goed op zijn post en het vizier van een aantal spelers was niet goed afgesteld. In de 51e minuut had Tininho aan de andere kant al een prachtige vuurpijl op het Arnhemse geproduceerd, maar zijn inzet vanaf 20 meter eindigde op de binnenkant van de paal.

Toen alles leek uit te draaien op de eerste Nijmeegse overwinning na 27 jaar kon Van der Schaaf een lange bal alsnog in de verre hoek mikken met het hoofd: 1-1. De teleurstelling was groot in het Nijmeegse kamp. De doelstelling was play-offs aan het begin van het seizoen. FC Twente grijpt op doelsaldo positie nummer 9.