woensdag, 19. april 2006 - 22:44

NEC na pauze voorbij Heracles

In de reguliere competitie zette NEC Heracles tweemaal opzij met een 2-0 overwinning. Ook het derde treffen tussen de Nijmegenaren en de Almeloërs kende deze uitslag.

NEC kwam na rust op stoom en nam daarin verdiend afstand van de ploeg van trainer Peter Bosz via Björn van der Doelen en een schitterende treffer Said Boutahar. De Marokkaanse middenvelder krulde acht minuten voor tijd een door doelman Martin Pieckenhagen weggebokste bal over alles en iedereen in de kruising.

Het was de beslissing in een wedstrijd waarin Heracles alleen in het eerste bedrijf mee kon komen. Toen creëerde de thuisploeg goede kansen en was met name Gert Jan Tamerus dichtbij een goal. De spits zag zijn inzet echter op de onderkant van de lat uiteen spatten.

Na de pauze verhoogde de ploeg van trainer Ron de Groot het tempo. Het was voldoende voor een riante uitgangspositie om de volgende ronde van de play-off voor Intertotovoetbal te bereiken.