zondag, 1. oktober 2006 - 17:29

Nederland 4e tijdens A1 Grand Prix

Zandvoort

Duitsland heeft de hoofdrace van de A1 Grand Prix van Nederland op het circuit in Zandvoort gewonnen. Tijdens een spannende race vanwege de veranderingen van het weer wist Duitsland de race te winnen, Amerika finishte tweede en Australië derde. Nederland, dat een tijd aan de leiding reed, finishte knap vierde.

Nico Hulkenberg, de coureur van Duitsland vertelde tijdens de persconferentie: "Fantastisch dit resultaat tijdens mijn eerste A1 weekend. Het was een ontzettend spannende race met de start op een droog circuit, toen kwam de regen en daarna werd het weer droog. Ik dacht dat ik op plek 10 lag maar mijn engineer vertelde dat ik op de eerste plek reed. Ik kon het niet geloven maar dit resultaat vind ik geweldig!"

Phil Giebler van USA: "Een goed resultaat voor ons. Ik had een erg goede en leuke race, met veel momenten en ik was erg verrast dat we tweede lagen. Ik ben het team dankbaar voor deze kans en het harde werk dat ze verricht hebben!"

Ryan Briscoe van Australië was de spelbreker voor een Nederlands feestje: "Ik startte op de 14e plek en had niet verwacht zover te kunnen eindigen. Sorry voor de Nederlandse fans, ik lag op de vierde positie en zag al die blije fans op de tribune in het oranje. Ik had de kans op een podium en kon Jeroen inhalen. Een moment dat toch even raar is met al die fantastische Nederlandse fans, en ik kom graag in Nederland. Door mijn inhaalactie op Jeroen kon ik derde eindigen, uiteraard ben ik daar heel erg tevreden mee!"
Categorie:
Tag(s):