donderdag, 16. november 2006 - 9:00

Nederland krijgt Nationaal hitteplan

Den Haag

Nederland krijgt een Hitte – en Koudeplan. Dit heeft het ministerie van VWS besloten naar aanleiding van de conferentie De Hitte de Baas die afgelopen vrijdag werd georganiseerd door Het Nederlandse Rode Kruis, VWS en het RIVM.

Op de conferentie waren kennisinstituten, professionele zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties en bijvoorbeeld GGD Nederland aanwezig.

Aanleiding voor de conferentie waren de twee hittegolven van afgelopen zomer. Door klimaatverandering kunnen we in Nederland steeds meer hittegolven, maar ook ander extreem weer, verwachten. Een Hitteplan gaat ervoor zorgen dat kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, kleine kinderen, minder last hebben van de hitte. Een Hitteplan moet Nederlanders ervan doordringen dat kwetsbaren in de samenleving veel last hebben van de hitte en bijvoorbeeld aan de gevolgen van uitdroging kunnen overlijden.

Ook zal er in de toekomst bij de bouw van nieuwe instellingen, woningen en bestaande voorzieningen rekening worden gehouden met veranderende klimatologische omstandigheden.
Het streven om de zomer van 2007 met een Hitteplan tegemoet te kunnen treden.
Provincie:
Tag(s):