woensdag, 18. oktober 2006 - 22:06

'Nederland Leest' ook in Bibliotheken Flevoland

Lelystad

De Nederlandse Bibliotheken gaan vrijdag van start met een nieuwe campagne "Nederland Leest'. Doel van Nederland Leest is zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek te laten lezen om er samen over te praten. De campagne, die loopt van 20 oktober tot en met 17 november, wordt georganiseerd door de stichting CPNB en is geïnspireerd op de succesvolle Amerikaanse campagne One Book, One City.

Centraal in de Nederlandse campagne staat het boek Dubbelspel. Dubbelspel, geschreven door de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, was bij verschijning in 1973 een sensatie. Het boek is voor leden vanaf 20 oktober gratis op te halen bij de bibliotheek, echter op is op.

In Lelystad wordt de actie gestart met Burgemeester Margeet Horselenberg. Zij zal op vrijdag 20 oktober om 11.00 uur het boek Dubbelspel van Frank Martinus Arion in ontvangst nemen in Bibliotheek Lelystad. Het dominospel neemt een belangrijke plaats in het boek Dubbelspel in. Vandaar dat er aansluitend door stichting Flambeu een dominodemonstratie wordt verzorgt tot ca. 12.00 uur.

Verder is er rondom Nederland Leest nog veel te doen in de Bibliotheek Lelystad. Met als hoogtepunt de lezing van Frank Martinus Arion op woensdag 15 november.

In de bibliotheek in Emmeloord worden gedurende de campagne ook allerlei activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt de Antilliaanse zaterdag op 4 november m.m.v. de Stichting Mamyo uit Lelystad. Ter aanvulling op de door de bibliotheken van Flevoland georganiseerde verhalenwedstrijd rond het thema Dubbelspel is er op 30 oktober een workshop ‘Bezig zijn met verhalen schrijven’ die geleid wordt door Marieke de Boer.

Ook is er in de bibliotheek in Emmeloord een kleine tentoonstelling te zien van de Curaçaose beeldend kunstenaar Jean Girigori. Het zijn schilderijen, die vooral de mensen van het eiland laten zien.

Gezamenlijk organiseren de bibliotheken in Flevoland een Flevolandse verhalenwedstrijd. Laat u inspireren door het thema “Dubbelspel� en stuur uw verhaal in. U maakt kans op het winnen van een boekenbon t.w.v. 200 euro. Het wedstrijdreglement kunt u afhalen in de bibliotheek.

Daarnaast kunt u via de website van Bibliotheek Lelystad www.bibliotheek.nl/lelystad meedoen aan een NederlandLeestQuiz met als hoofdprijs een reis naar de Nederlandse Antillen voor twee personen.
Provincie:
Tag(s):