dinsdag, 17. oktober 2006 - 0:31

Nederland officieel kandidaat voor WK 2018

Nederland gaat zich in januari 2007, samen met België en Luxemburg, officieel kandidaat stellen om het WK voetbal van 2018 te organiseren. Het Belgische kamerlid Alain Courtois bracht dat nieuws maandag naar buiten.

Courtois, die voormalig secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond (KBVB) en medeorganisator van Euro 2000 is, zei dat maandag tegenover de regionale zender 'Actua TV'.

"De kaarten liggen erg goed bij. Medekandidaat Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar het WK voetbal." Ook voor de vier andere belangrijke concurrenten - Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië - kan Courtois gelijkwaardige initiatieven opsommen. "De kans voor de Benelux neemt daarom alleen maar toe".

In april van dit jaar startten de KNVB en KBVB een haalbaarheidsonderzoek. Het onderzoek zou aan het einde van 2006 zijn afgerond, maar volgens Courtois is dat nu al het geval. Inmiddels is Courtois ook al op bezoek geweest bij beleidsbepalers, politici en bedrijven in België. Overal wordt het plan naar zijn zeggen goed onthaald.
Categorie:
Tag(s):