zaterdag, 11. november 2006 - 13:13

Nederland op Pole in China

A1 team Nederland zal morgen tijdens de sprint race vanaf pole position gaan starten. Het weekend tot nu toe ontpopt zich tot een farce. De eerste twee vrije trainingen, ook wel de rookie-test genoemd, werden al gauw stilgelegd omdat de A1 Grand Prix auto’s niet door de haarspeldbocht konden.

De organisatie is druk bezig geweest om het circuit aan te passen. Het circuit is een stuk ingekort, maar ook dat zorgde voor problemen. In de officiële vrije training ging het een half uur goed. Tot op dat moment de putdeksels op het stratencircuit voor problemen zorgde. De training werd onmiddellijk afgevlagd. Met team Nederland bovenaan de lijst, gevolgd door Mexico en Canada.

De organisatie ziet geen mogelijkheden om het circuit op tijd te herstellen, en heeft zo besloten dat de uitslag van de vrije training de startopstelling van de sprint race zal gaan worden. Dit betekent dat team Nederland voor de eerste keer in de nog korte A1-geschiedenis morgen vanaf pole position mag gaan starten.

Stratencircuits liggen team Nederland wel blijkt maar weer. Vorig jaar werd de stratenrace in het Zuid-Afrikaanse Durban gewonnen door Nederland, met toen nog Jos Verstappen achter het stuur. De race in China belooft in er ieder geval ééntje te worden waar nog lang over nagepraat zal gaan worden.
Categorie:
Tag(s):