zondag, 4. juni 2006 - 17:48

Nederland speelt gelijk tegen Australie

Rotterdam

Het Nederlands elftal heeft de vriendschappelijk wedstrijd tegen Australie met 1-1 gelijk gespeeld. Ruud van Nistelrooy schoot Oranje nog wel op voorsprong, maar een klutsgoal van Cahill trok de stand weer gelijk. Het duel in De Kuip werd gespeeld op het scherpst van de snede. Phillip Cocu, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst verlieten allen met een blessure het veld.

De wedstrijd was zeker de eerste helft het bekijken waard. De equipe van Marco van Basten begon zeer gretig aan haar derde en laatste oefenduel ter voorbereiding op het WK in Duitsland. De Australiers boden echter goed tegenstand. Bondscoach Guus Hiddink van the Socceroos had zijn elftal goed georganiseerd.

De Achterhoeker leverde wederom het bewijs dat hij tactisch zeer sterk is. Het eerste doelpunt viel echter aan de zijde van Oranje. Ruud van Nistelrooy maakte in de tiende minuut de openingstreffer. Australie kwam na de rust echter op gelijk hoogte. Joris Mathijsen vloerde Mark Viduka in het strafschopgebied en gaf zodoende een penalty aan de Australiers cadeau. Aanvoerder Viduka wist de buitenkans echter niet te benutten. Hij wist doelman Edwin van der Sar niet te kloppen. Cahill verschalkte de doelman van Manchester United echter wel. Hij kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en maakte de 1-1.

Australie eindigde het duel met tien man. Wilkshire mocht met twee keer geel vroegtijdig gaan douchen.