zondag, 2. juli 2006 - 15:27

Nederland zoekt verkoeling

Katwijk

Het warme weer zondag zorgde ervoor dat de Nederlandse stranden overvol waren met badgasten die verkoeling zochten. Veel mensen die met de auto waren gekomen, moesten soms tijden rondrijden op de hoop dat ze hun auto konden parkeren.

De temperatuur liep op sommige plaatsen boven de 30 graden uit. Op de stranden was het eveneens warm door het uitblijven van een verfrissend zeewindje. De enige afkoeling was dan ook het zeewater.

Vanavond en vannacht blijft het overal lang warm en uiteindelijk wordt het niet koeler dan 16/19° in de vroege ochtend.

Morgen is de zon weer direct van de partij en de temperatuur wordt weer verder opgejaagd. Met een zwakke tot matige oostenwind komt de temperatuur tussen de 27 en 30° te liggen. Er volgt dan een nacht waarin de temperatuur niet meer onder de 20° zal zakken. Het wordt dus steeds klefferiger.

Dinsdag komt de temperatuur waarschijnlijk overal boven de 30° uit en waarschijnlijk blijft het onweer nog steeds uit. Het wordt een broeierige atmosfeer bij een nog steeds uit het oosten komende wind. Woensdag komt de zon er ook weer aan te pas, maar de wind wordt variabel en aan de kust kan er een verkoelend zeewindje opsteken.

De kans op onweer neemt wat toe, maar zeker nog niet op grote schaal. De temperatuur komt tussen de 28 en 32° te liggen. Donderdag is de kans op onweer wel vrij groot en de temperatuur zal dan dalen naar 23 tot 27°. Een echte grote afkoeling lijkt er nog niet in te zitten.
Provincie:
Tag(s):