zondag, 18. juni 2006 - 11:48

Nederlander wint gouden voetbal van 75.000 Euro

Breda

Marcel Meewissen uit Breda heeft de gouden voetbal ter waarde van 75.000 euro in ontvangst genomen. De software-ontwikkelaar is de winnaar van de opzienbare WK-actie van online wedkantoor Unibet. Vrijdagochtend viel de bal even na 06.00 uur uit het gigantische ijsblok van 22.000 kilo in Berlijn.

Meer dan 40.000 mensen hebben goldenfootball.net gewed op de precieze seconde dat de (replica van) gouden bal uit het ijs zou vallen. Marcel zat met zijn tijd slechts vijf seconden boven de juiste tijd. Het smeltproces duurde op dat exacte moment 663.546 seconden. Hij is daarmee dus de terechte winnaar en krijgt de echte gouden bal.

De opzienbarende WK-actie van online wedkantoor Unibet.net is op 8 juni van start gegaan. Het heeft dus 7 dagen, 16 uur, 19 minuten en 6 seconden geduurd voordat de bal uit het ijs viel. De 26-jarige Bredaenaar kan zijn geluk niet op: “Ik kan het nog steeds niet geloven. Zojuist had ik de gouden bal in mijn handen, maar dat voelt nog niet alsof ik daar eigenaar van ben. Heel onwerkelijk. Geweldig om te winnen natuurlijk, maar ik moet nog wel goed nadenken wat ik ermee ga doen. Tot die tijd ligt de bal veilig in een kluis van een juwelier.�
Provincie:
Tag(s):