donderdag, 31. augustus 2006 - 18:02

Nederlandse F16-piloot omgekomen

In Afghanistan is donderdagochtend een F-16 jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht verongelukt. Het ongeval vond plaats in de provincie Ghazni. De vlieger is hierbij om het leven gekomen.

De familie van de omgekomen vlieger is inmiddels door Defensie geïnformeerd. Dat heeft de directeur operaties, generaal-majoor Eikelboom donderdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

De omgekomen piloot was een 29 jarige vlieger van de vliegbasis Volkel. De F-16 was afkomstig van de thuisbasis Kabul en voor ondersteuning van ISAF grondtroepen onderweg naar het zuiden van Afghanistan.

Het toestel kwam terecht in onherbergzaam gebied in de provincie Ghazni, even ten noorden van de provincie Uruzgan. Het toestel vloog op het moment van het ongeluk op grote hoogte. Daardoor kan worden uitgesloten dat het toestel is neergeschoten. 'Wij gaan daarom uit van een ongeval’, aldus generaal-majoor Eikelboom.

De vlieger en het wrak zijn door een Amerikaans reddingsteam gevonden. De Koninklijke Luchtmacht stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):