zaterdag, 12. augustus 2006 - 22:07

Nederlandse piloot in België zwaar gewond na crash

Op het Belgische vliegveld Keiheuvel in Balen is zaterdag rond 16.30 uur een Nederlandse piloot met zijn vliegtuig neergestort. De 36-jarige man zat alleen in het toestel en raakte tijdens de crash zwaar gewond. Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog onduidelijk. Dit meldden de Belgische media

De piloot was eerder vandaag met een oldtimer-vliegtuig van het type Fokker uit Eindhoven vertrokken. Hij was met zijn toestel naar de open dagen van het Belgische vliegveld gekomen om zijn vliegtuig daar dit weekend te showen.

Rond 16.30 uur voerde hij een demonstratievlucht uit boven het vliegveld, toen de motor van de Fokker problemen kreeg. Zijn poging om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten mislukte. De neus van het toestel boorde zich in de grond, waarbij de piloot zwaar gewond raakte.
De brandweer moest de man uit zijn benarde positie bevrijden. Hij is met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Een personeelslid van Aëroclub Keiheuvel reageerde zaterdagavond aangeslagen. Vandaag vierde de club haar 50-jarig bestaan. Het ongeval heeft volgens hem een flinke dreun achtergelaten op de feestvreugde die er vanavond had moeten zijn.
Provincie:
Tag(s):