vrijdag, 8. december 2006 - 16:21

Nederlandse tuinen veranderen in lichtshows

Aalsmeer

Nu Sinterklaas ons land nog maar net heeft verlaten, zie je in een rap tempo de Nederlandse voortuinen veranderen in een grote lichtshow met de kerstman als centraal decor. Op de Machineweg in Aalsmeer, zullen de donkere dagen voor kerst bij de familie Sloof geen kans krijgen.

Alleen buiten in de tuin al werd onze fotograaf verrast door vijf grote kerstmannen, om over de grote opblaasbare lichtgevende kerstman nog maar te zwijgen. Ria en Roel Sloof pakken al 40 jaar groots uit, om van de kerst iets bijzonders te maken. Niet alleen buiten, maar ook binnen is het 'bling bling'.

Tientallen stopcontactdozen verbinden tientallen stekkers die op hun beurt duizenden lampjes de kamer gezellig doen verlichten. Elk jaar koopt Ria weer de nieuwste snufjes, zo vertelt ze. Dit jaar zijn het weer nieuwe lampjes voor in de boom. Alles wat wij dan over hebben, geven we weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Toch had onze fotograaf, die tevens brandweerman is, bij het afscheid van deze gastvrije familie een duidelijk advies. Met al die pracht en praal, die veel mensen met de kerst ‘branden’, vergeten ze vaak de brandveiligheid.

Veel bedrading aangesloten op een niet goed uitgerolde haspel kan in sommige gevallen leiden tot brand. Kaarsen die te dicht bij vitrages of andere brandbare goederen staan leveren soms gevaarlijke situaties op. Zeker wanneer er kleine kinderen of uw huisdier per ongeluk langs een brandende kaas loopt en deze ergens van afstoot. Gelukkig nam Roel het advies aan, en besloot zelfs vandaag nog naar een bouwmarkt om eerst twee rookmelders te kopen.
Provincie:
Tag(s):