dinsdag, 12. december 2006 - 22:44

Nederlandse versie Star Trek in de maak

Een groep enthousiaste Nederlandse Star Trek liefhebbers is van plan om een eigen Nederlandse aflevering te gaan maken van de populaire sciencefictionserie Star Trek Dark Armada. De 20-jarige initiatiefnemer Robin Hiert, eerstejaars student Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, kende het fenomeen al langer waarbij Star Trek fans in het buitenland wereldwijd eigen filmpjes van Star Trek maken en deze op internet vertonen.

‘Alleen in Nederland bestond zoiets nog niet’, aldus Robin Hiert tevens producer van Fan Trak Productions. Daarom had hij in maart 2005 het plan om met een groep Star Trek fans ook eigen filmpjes te gaan maken en op internet te zetten. In september 2005 lanceerde hij een website waarop de vorderingen van het proces zijn te volgen.

Er werd gewerkt aan een testaflevering en die werd online gezet. ‘De bezoekers zijn enthousiast en hebben de testaflevering “These are the voyages…� tot nu toe in totaal al 3727 keer gedownload’, vertelt Robin Hiert.

‘We zijn nu volop in voorbereiding en het is de bedoeling dat er in mei 2007 begonnen wordt met de opnames van ‘Nightfall’, zoals de aflevering heet. Deze gaat ongeveer 40 minuten duren en zal in het voorjaar van 2008 op internet op onze website te zien zijn. We hebben toestemming van Paramount Pictures om dit te doen’, zegt Robin Hiert enthousiast, ‘maar wel met de restrictie dat we de aflevering alleen op internet vertonen en niet zelf gaan uitgeven op DVD', zegt hij lachend.

De gehele filmploeg bestaat uit ongeveer 30 mannen en vrouwen die gezamenlijk het gehele project financieel steunen. ‘Sponsors hebben we niet dus alles wat nodig is om deze aflevering te maken bekostigen we zelf. Zo maken we bijvoorbeeld zelf de kleding voor de acteurs. Mooie decors en rekwisieten die in de originele Star Trek worden gebruikt hebben we ook niet maar dat lossen we op met filmtrucage via het groene scherm’, vervolgt Robin Hiert.

‘De aflevering wordt gefilmd met DVD apparatuur waardoor we in staat zijn om, met computerprogramma’s gemaakte, achtergronden en modellen van ruimteschepen samen te voegen met de gemaakte beeldopnames van de acteurs. We hebben één cameraman en één geluidsman, en Robin van Steenbergen is de regisseur van deze aflevering, legt Robin Hiert uit.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten vertelt Robin Hiert over de aflevering ‘Nightfall’ waarin 18 acteurs spelen die met hun ruimteschepen ‘Batavia’ en ‘Blue Star’ op avontuur gaan in de toekomst en daarbij te maken krijgen met de Dark Armada die van plan is om de aarde te vernietigen.

‘In deze aflevering zullen we jullie meenemen naar de toekomst van onze serie. De Batavia heeft al heel wat ruimtereizen achter de rug en ze heeft ook de nodige conflicten meegemaakt. In deze tijd, het jaar 2389, heeft de Federation haar handen vol aan een onbekende vijand die chaos en vernietiging zaait. Aan een welverdiende vakantie van Captain Richardson en zijn bemanning wordt abrupt een einde gemaakt, wanneer ze van Admiral Taylor te horen krijgen dat de vijand op weg is naar Starbase 158’.

De filmploeg had onlangs in oktober van dit jaar nog een ontmoeting met 2 echte sciencefictionacteurs, Conner Trinneer uit de originele Amerikaanse Star Trek en Peter Williams uit Stargate, op de conventie ‘Utopia’ in Scheveningen die in het teken stond van Scien-Fiction en Fantasy. ‘Het was een prachtmoment om even kennis te maken met de acteurs, dat kon tijdens de cocktailparty, maar er was ook een korte interview met Conner Trinneer en Peter Williams. We hadden al een aantal DVD’s van onze test aflevering “These are the voyages…� klaarliggen speciaal voor de gasten van Utopia, dus hebben we ze meteen gepresenteerd aan Conner en Peter. Ze vonden het geweldig te zien dat zelfs de fans in Nederland zo geïnspireerd zijn door Star Trek’, besluit Robin Hiert.

Wie de vorderingen op de voet wil volgen kan dat doen op www.darkarmada.nl
Provincie:
Tag(s):