woensdag, 13. december 2006 - 16:15

Nederlandse vrouwen krijgen grotere borsten

Den Haag

De Nederlandse vrouw krijgt een steeds grotere boezem. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Bodyfashion Promotion. Een grote boezem is iets dat mannen bewonderen en heel veel vrouwen willen hebben. Zo’n 5 jaar geleden is al geconstateerd dat de Hollandse boezem in omvang toeneemt.

Inmiddels heeft van alle vrouwen 32% een cupgrootte van D of groter, vooral in de leeftijdsgroep van 30 - 39 jaar, en zij voelen zich daar over het algemeen prima bij.

De vrouwen met een grote cupmaat (D+) zijn de grootste groep in ons land geworden en ook in Europees verband behoren ze tot de top-3. Alleen in de Engelse en Deense D+ cup moet de Nederlandse vrouw nog haar meerdere erkennen. Laat de cupmaat een duidelijke groei zien tot het 40e levensjaar; vanaf dat moment verandert blijkbaar het borstvolume en de vorm van de borsten want vrouwen gaan dan voor een deel weer over op een iets kleinere cupmaat.

Dat de vrouwelijk boezem steeds groter wordt, is volgens Nederlanders in belangrijke mate te wijten aan ongezond en vet eten. Ook hormonen in ons voedsel en de algehele bevolkingsgroei spelen een kleine rol, zo blijkt uit recent onderzoek en een extra analyse van vrouwen met grotere cupmaten, door GfK*Fashionscope.
Provincie:
Tag(s):