zaterdag, 8. juli 2006 - 11:25

Nederweert wint d'n Um

Stramproy

Sint Antonius uit Nedeweert heeft zaterdagmidag d'n Um gewonnen. De schutters uit Nedeweert waren de enige die na 16 kavelrondes in Stramproy nog niet hadden gemist. Dit betekent dat het OLS volgend jaar wederom in Midden-Limburg zal worden gehouden. Sint Antonius werd bij het OLS in Wessem vorig jaar nog tweede.

Zaterdagochtend om 11.00 uur begonnen de 38 overgebleven schutterijen aan het vervolg van de schietwedstrijd. Na 5x18 schoten vorige week zondag, waren deze schutterijen nog zonder een misser in de strijd. Al bij de eerste ronde van 2x18 schoten veroorzaakte de combinatie van hitte en harde wind veel slachtoffers onder de deelnemende schutterijen. Maar liefst 101 zestallen overleefden deze ronde niet. In de drie volgende rondes van 3x18 schoten vielen nog eens 19 schutterijen af.

Naast de 38 schutterijen die zaterdag de strijd vervolgden, overleefden ook de schietende zestallen van St. Amandus uit Opglabbeek, St. Joris uit Wessem en St. Harlindis & Relindis uit het Belgische Ellikom de eerste OLS dag. Zij hebben in de afgelopen vijf jaar al eens het OLS gewonnen en mochten, volgens de regels, niet meer meedingen naar de eindzege.

In totaal begonnen er 26 Nederlands-Limburgse en 12 Belgisch-Limburgse verenigingen aan de kavelrondes.
Provincie:
Tag(s):