zaterdag, 2. december 2006 - 22:15

Negen aanhoudingen na voetbalwedstrijd RKC - Sparta

Waalwijk

De politie heeft vrijdagavond en -nacht veel werk gehad aan een grimmige nasleep van de voetbalwedstrijd RKC – Sparta (2-1). In de omgeving van het stadion ontstond direct na de wedstrijd een agressieve situatie waarbij agenten de twee supportersgroepen moesten scheiden om erger te voorkomen. Daar kwamen enkele honden aan te pas en ook moesten politiemensen naar de wapenstok grijpen om de situatie onder controle krijgen.

Later op de avond, kort voor middernacht, was politie-ingrijpen nodig bij een café aan de Monseigneur Zwijsenstraat waar RKC-aanhangers aanwezig waren. Zij zochten na de wedstrijd de confrontatie met de bezoekers van een tegenovergelegen café door met vuurwerk en bloempotten te gooien. Toen agenten het supporterscafé binnen wilden gaan, werden zij belaagd en smeten de supporters onder andere met bierflessen richting de agenten.

De politie besloot daarop meer agenten in te zetten en met hulp van de kroegbaas lukte het de relschoppers een voor een naar buiten te krijgen waarna ze werden aangehouden. Er werden zeven mannen en twee vrouwen gearresteerd; acht van hen zijn inmiddels (zaterdagmorgen 10.30 uur) weer op vrije voeten, een persoon zit nog vast.

Tegen de negen wordt proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende delicten (aantasting openbare orde, negeren bevel tot vordering, belediging en identificatieplicht). In totaal werden circa 25 politiemensen ingezet.
Provincie:
Tag(s):