vrijdag, 15. december 2006 - 9:08

Negen aanhoudingen na vuurwerkincident bij discotheek

Dwingeloo

Na een uitgebreid onderzoek naar het met vuurwerk opblazen van een deur van discotheek Number One in Dwingeloo en het ingooien van een ruit heeft de politie negen verdachten aangehouden. Onder de verdachten zit niemand van de groep jongeren die zich "Het Tankstation" noemt. De negen aangehouden jongens komen uit Dwingeloo en Diever en zijn tussen de 16 en 23 jaar oud.

In de nacht van 18 op 19 november werd met een vlinderbom de toegangsdeur van Number One opgeblazen. De discotheek was op dat moment geopend en er waren bezoekers binnen, niemand raakte gewond. Een 28 - jarige medewerkster die achter de deur zat deed aangifte evenals de 50 jarige eigenaar van de discotheek.

De politie ging er in eerste instantie van uit dat een groep jongeren die zich "Het Tankstation" noemt achter de vernielingen zat. Op 1 december hield de politie twee 18 - jarige jongens uit Dwingeloo aan die lid zijn van deze groep. Nog dezelfde dag zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld, nadat bleek dat van enige betrokkenheid bij het vuurwerkincident geen sprake was geweest.

Dankzij een getuigenverklaring en de verklaring van één van de jongens kwam de politie op het spoor van de negen jongens. Een 23 - jarige jongen uit Dwingeloo, bekende het opblazen van de deur. Hij zou het vuurwerk hebben gekregen van een 16 - jarige jongen uit Dwingeloo. Bij deze jongen thuis trof de politie nog zeven vlinderbommen, acht lawinepijlen en 44 nitraatbommen aan, deze zijn allemaal inbeslag genomen.

Uit de verklaringen van de vrienden groep komt geen duidelijk motief naar voren. Het was volgens de verdachten in ieder geval geen gerichte (wraak)actie.
Provincie:
Tag(s):