dinsdag, 5. december 2006 - 15:19

Negen Arrestaties voor groot aantal inbraken

Rotterdam

De Boven Regionale Recherche (BR) van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmorgen na een intensief onderzoek, samen met de politie Midden en West – Brabant en de BR Zuid-Nederland, negen mensen aangehouden op diverse plaatsen in Rotterdam, Schiedam en Zwijndrecht.

De negen worden verdacht van ongeveer 300 woninginbraken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. De buit van de verdachten, in de leeftijd van 23 tot en met 42 jaar, bestond voornamelijk uit: computers, sieraden, kluizen, geld, audio-video-apparatuur en TV-schermen.

Onder de aangehouden personen zijn enkelen die worden verdacht van heling waardoor de gehele keten van diefstal, inkoop en verkoop van deze gestolen goederen lijkt te zijn aangepakt. De verdachten die de Nederlandse en Bosnische nationaliteit hebben zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

De Bovenregionale Recherche (BR) pakt regio-overschrijdende criminaliteit aan met een stelselmatig karakter. Het gaat hierbij vooral om de persoonlijke veiligheid, veiligheid van de leefomgeving, veiligheid in het bedrijfsleven en veiligheid van financiële systemen. Ook onderzoeken naar feiten die zich in het hele land voor lijken te doen en veel beslag leggen op de capaciteit van de regiokorpsen of waar speciale expertise voor nodig is, kunnen worden toegewezen aan één van de zes teams van de Bovenregionale Recherche. Daarnaast richten de eenheden zich op horizontale fraude en ketengerichte milieudelicten.
Provincie:
Tag(s):