maandag, 30. oktober 2006 - 12:05

Nepagent beroofd man van geld

Sas van Gent

Een 26-jarige Belg uit Lede is vrijdag in de late middag van zijn geld beroofd.Rond 18.00 uur reed de man in zijn auto van Terneuzen naar Sas van Gent. Hij reed langs het kanaal en hij had een snelheid van ongeveer 95 kilometer per uur. Hij zag dat achter hem een Volkswagen Golf reed.

Deze auto voerde blauwe knipperende lichtjes in de grille. De 26-jarige man zag dat de bestuurder van de Golf met een handgebaar te kennen gaf dat hij moest stoppen. Dit deed de 26-jarige man. De bestuurder kwam uit de auto en vertelde de Belg dat hij even verderop zijn auto aan de kant van de weg moest zetten. Dit deed de man.

De Golf stopte ook weer achter hem en, wederom, stapte de bestuurder uit. De onbekende bestuurder gaf zich uit voor iemand van de politie, maar legitimeerde zich echter niet. Hij vertelde de Belg dat hij te hard had gereden langs het kanaal. De Belg gaf dit direct toe. Hierop vertelde de onbekende man dat dit hem geld ging kosten.

De Belg haalde zijn portemonnee tevoorschijn en hierop griste de man de portemonnee uit de handen van de 26-jarige verbaasde man. In de portemonnee zat een bedrag van enkele tientallen euro’s. Het slachtoffer kan een duidelijk signalement geven van de man die hem van zijn geld heeft beroofd.

Hij is blank, sprak accentloos Nederlands, hij is ongeveer 20-25 jaar oud, ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang, heeft een tenger postuur en was ongeschoren. De man had donkerblond, kort geknipt haar en donkere ogen. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte, nette, schoenen. Ook droeg de man een wit overhemd en een zwart jasje. In de Golf zat nog een bijrijder, maar die persoon heeft zich niet laten zien.
Provincie:
Tag(s):