woensdag, 14. juni 2006 - 22:56

Neuville schiet Duitsland naar laatste 16

Duitsland heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finales. De ploeg van bondscoach Jurgen Klinsmann versloeg Polen moeizaam maar terecht met 1-0. Invaller Oliver Neuville werd matchwinnaar door diep in blessuretijd de winnende treffer binnen te glijden op voorgeven van een andere invaller, David Odonkor.

Het gastland speelde een sterke wedstrijd, dicteerde het spel en kreeg handenvol opgelegde kansen. Het vizer van Miroslav Klose stond echter minder scherp dan in zijn eerste wedstrijd tegen Costa Rica en ook Lucas Podolski en Michael Ballack kregen de bal er niet in. In de 90ste minuut raakte Klose en Ballack beiden de lat in dezelfde aanval.

Nadat Polen met een man minder moest spelen - Radislav Sobelewski kreeg zijn tweede gele kaart - bracht Neuville de 70.000 Duitse fans in extase. De Polen kunnen eigenlijk al hun koffers pakken.