donderdag, 26. oktober 2006 - 11:02

NFI bevestigd identiteit dode vrouw Duitse snelweg

Het stoffelijk overschot dat op vrijdag 1 september in een personenauto op een parkeerplaats langs de autosnelweg A1 tussen Osnabrück en Bremen werd aangetroffen, blijkt het lichaam van de sinds 1 juli vermiste Marga Langendoen-Van Diesen uit Uden te zijn. Onderzoek, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut, heeft dit uitgewezen.
Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bevestigd.

De bestuurder van de auto, de 52-jarige J.L. uit Uden werd op 1 september j.l. als verdachte aangehouden. Hij is de echtgenoot van Marga Langendoen-Van Diesen.

In de nacht van 31 augustus op 1 september 2006 heeft de verdachte het stoffelijk overschot opgehaald in de Belgische Ardennen en is met het lichaam in zijn auto naar Duitsland gereden, daarbij achtervolgd door een observatieteam. De verdachte werd in Duitsland door de Duitse autoriteiten aangehouden.

Op vrijdag 8 september is de verdachte aan Nederland uitgeleverd en in verzekering gesteld. Op 11 september is hij geleid voor de rechter-commissaris, die hem op verdenking van moord danwel doodslag op zijn vrouw in bewaring heeft gesteld. Vanaf 25 september zit de verdachte voor 90 dagen in gevangenhouding.

Op bevel van de rechter-commissaris zal de verdachte ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.
Provincie:
Tag(s):