donderdag, 26. oktober 2006 - 17:43

'Niet meer toeteren voor Toon'

Een aantal bewoners van Oud-Velsen hebben zich beklaagd over het getoeter van passerende vrachtwagenchauffeurs naar de gehandicapte Toon Leijen. Toon zit bijna iedere dag een uurtje op zijn eigen ‘Toonplein’ aan de Parkweg / Gravenlust. Burgemeester Cammaert heeft nu laten weten een bemiddelaar in te schakelen om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Ruim 1 jaar geleden werd het plein aan Gravenlust grondig vernieuwd. De aannemer heeft toen in overleg met de gemeente de oude ‘illegale’ standplaats van Toon vervangen voor een mooi betegeld stukje straat waar hij in zijn rolstoel kan staan hij kreeg zelfs zijn eigen straatnaambord.

Nu zorgt het getoeter van de enthousiaste chauffeurs dus voor overlast bij de bewoners. De burgemeester neemt de ontstane situatie het in ieder geval hoog op en doet een beroep op een bemiddelaar. Volgens vrienden en bekenden van Toon, 'moeten de omwonenden gewoon 'niet zeuren'. Toon kan door zijn handicap al niet veel, laat hem dan een uurtje per dag genieten van de passerende trucks'.
Provincie:
Tag(s):