maandag, 23. oktober 2006 - 13:48

Niet voldoen aan bevel of vordering

Zwolle

Zaterdagnacht zijn op verschillende plaatsen in Zwolle twee mannen aangehouden die niet voldeden aan een door de politie gegeven bevel of vordering.

Een 19-jarige inwoner uit Zwolle hield zich zeer vervelend op, in eerste instantie bij de Jufferenwal/Maagjesbolwerk waar hij door surveillerende politiemensen op zijn gedrag werd aangesproken. Hij deed moeilijk maar voldeed uit eindelijk aan de vordering zich daar te verwijderen. Enige tijd later bevond de man zich nabij een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Hij was met een aantal vrienden en wilde kennelijk verhaal halen voor het wegsturen eerder op de avond. De man had alcohol gedronken en was zeer opdringerig. Opnieuw kreeg hij een vordering zich te verwijderen. Deze keer wenste hij ook na meerdere vorderingen daaraan niet te voldoen. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten en krijgt een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Een 46-jarige man uit Zwolle, werd die nacht ook aangehouden voor het niet opvolgen van een vordering zich te verwijderen. De man bevond zich op de Grote Markt en sprak daar op een zeer hinderlijke wijze jonge vrouwen aan. Nadat hij door politiemensen, er op werd gewezen dat dit zeer bedreigend was voor vrouwen bleef hij hier toch mee doorgaan. De man werd gevorderd zich te verwijderen van de Grote Markt. Ondanks meerdere vorderingen wenste hij hier niet aan te voldoen. De man die ook onder invloed van alcohol verkeerde werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten. Ook hij kreeg een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):