vrijdag, 27. januari 2006 - 15:12

Nieuw blusvoertuig voor blusgroep

Breskens

Op zaterdag 28 januari vindt om 15.00 uur de officiële overdracht plaats van het nieuwe blusvoertuig voor de brandweer Breskens. Het gaat om een tankautospuit. De wagen wordt door de heer Van Dijk, verkoopleider bij Ziegler Brandweertechniek, overgedragen aan burgemeester Sala, die hem op zijn beurt overdraagt aan de heer Jongman, groepscoördinator van brandweergroep Breskens.

De overdracht vindt plaats in de brandweerkazerne Weijkmanlaan 15 te Breskens. Na een korte bijeenkomst in de kazerne is het voertuig te bezichtigen op het buitenterrein.

De tankautospuit is een Volvo FM9 met een motorkracht van 360 pk en de opbouw van Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten. Het voertuig is 2-wielaangedreven en beschikt over een arboladderrek (ladders komen automatisch van het dak na een druk op de knop), automatische pompbediener en camera’s voor de dode hoek en voor achteruit rijden.

Hij is ingericht volgens het standaard bestek van het ministerie van Binnenlandse Zaken, inclusief een volledige set hydraulisch redgereedschap en is aangevuld met korpsspecifieke wensen, zoals een 5 ton’s lier. Het blusvoertuig heeft een tankinhoud van 2.000 liter water en beschikt o.a. over airco, gelaagd glas, ABS, 5.000 watt stroomvoorziening, halfautomatische transmissie en acht zitplaatsen.

Het nieuwe voertuig is voorzien van een volledige nieuwe bepakking. De ‘roepnaam’ voor het voertuig is: 5531. De tankautospuit vervangt een drieëntwintig jaar oude DAF tankautospuit.

De brandweer van Breskens beschikt hiermee over een tankautospuit, die voldoet aan de huidige Arbo-regels en de laatste stand van de techniek.
Provincie:
Tag(s):