zondag, 3. september 2006 - 20:02

Nieuw en jong Brazilië wint gemakkelijk van Argentinië

De nieuwe en jonge Braziliaanse ploeg van bondscoach Carlos Dunga, zonder vedetten als Ronaldinho, Adriano en Ronaldo, heeft indruk gemaakt, door met aanvallend en aantrekkelijk voetbal Argentinië met 3-0 te verslaan in het nieuwe Emirates Stadium van Arsenal in Londen.

De Brazilianen kwamen al na drie minuten op een 1-0 voorsprong. Real Madrid-aanvaller Robinho zette jongeling Elano na een prachtige passeerbeweging en een knappe pass oog in oog met de doelman, die goed afmaakte en de bal in de korte hoek schoot.

Diezelfde Elano zette ook de tweede treffer van de Goddelijke Kanaries op zijn naam. De 25-jarige aanvaller van Shakhtar Donetsk rondde het voorbereidende werk van Robinho en Fred wederom knap af.

Ook AC Milan-ster Kaká, ingevallen voor Ricardo Carvalho, zette nog zijn stempel op de wedstrijd door na een prachtige solo-actie, opgezet van eigen helft, de bal langs Argentinië-doelman Abbondancieri te schuiven.